LAJIT

Seurassamme harjoitellaan kolmea Suomen Kendoseurojen Keskusliiton alaista lajia: iaidoa, kendoa ja jodoa. Iaidon opetuksesta vastaa José Martinez-Abarca, kendon opetuksesta Daihachiro Uematsu ja jodon opetuksesta Eija Snickeri.

 

Kendo

Moderni kendo on kontaktilaji, jota harjoitellaan suojavarusteet päällä. Se on kamppailulaji, jossa otellaan toista vastaan. Harjoittelu koostuu yksin ja parin kanssa tehtävistä liikesarjoista.

Kendo ei vaadi voimaa vaan tekniikkaa. Aloittaessasi harjoittelun tarvitset vain oman verryttelyasun.

 

Iaido

Iaido on perinteinen japanilainen budolaji, joka keskittyy miekan vetämisen harjoitteluun. Iaidon harjoittelu koostuu erilaisista kata- eli liikesarjoista ja lyöntiharjoituksista kuvitteellista vastustajaa vastaan.

Seurassamme harjoitellaan Japanin Kendoliiton määrittelemää 12 katan kokoelmaa (Zen Nippon Kendo Renmei). Iaidoa aloittaessa harjoittelijalla olisi hyvä olla pehmeät polvisuojat (esim. lentopalloon tarkoitetut).

Uudet harrastajat voivat katsoa harjoitusten ohella avustavaa materiaalia mm. katojen nimistä tästä linkistä.

 

Jodo

Jodo, eli kepin tie, keskittyy kepin käyttämiseen miekkaa vastaan. Jodon perusteisiin kuuluu 12 yksilöharjoitusta (Kihon Tandoku) ja 12 parin kanssa tehtävää harjoitusta (Kihon Sotai). Kun perustekniikat ovat hallussa, siirrymme 12:een seitei kataan tai ennalta sovittuun liikesarjaan.

Jodon harjoittelu on avoin kaikille peruskurssin suorittaneille.

 

Seuran historia

Leppävaaran budoseura ry. perustettiin 2004 Suomen iaidoliiton alaisuuteen ja perustettaessa seurassa harjoiteltiin vain iaidoa. Vuonna 2006 seura liittyi Suomen kendoseurojen keskusliittoon ja lajivalikoima laajeni sisältämään myös kendon. Samana vuonna José Martinez-Abarca liittyi seuraan ja alkoi ohjaamaan iaido-toimintaa sekä seuran aktiiviset jäsenet aloittivat harjoittelemaan jodoa Suomen kendoseurojen keskusliiton leireillä ja pääkaupunkiseudun seurojen harjoituksissa. Jodon harjoittelu vakinaisti asemansa seurassa vuonna 2013, jolloin järjestettiin ensimmäinen jodon peruskurssi. Vuonna 2014 Daihachiro Uematsu sensein muutettua pääkaupunkiseudulle hän alkoi opettaa seuramme kendoharjoituksissa.

Jätä vastaus